сряда, 25 февруари 2009 г.

Учените казват, че мъжете, които се занимават с домакинската работа, възбуждат жените


Както показа изследването, най-добрия начин да си върнете романтиката в отношенията е да накарате партньора да върши домакинската работа. Жената ще се изморява по-малко, ще се чувства ценена и ще има желания за любов преди лягането, пише Courier Mail.
Резултатът на изследването демонстрира, че партньорът, който е готов да поеме част от домакинската работа, дава на жената усещането, че я уважават и разбират. Добър бонус е и факта, че женат няма да харчи цялата си енергия за да се занимава с домакинството, а ще има възможност да отделя време за чаша вино или хубаво кино в компанията на любим човек в края на деня. Разделянето на домакинските задължения може да бъде добро решение за повечето проблеми в брака.

Но, какво да се прави, когато съпругът помага в домакинската работа, но интимния живот не става по-добър? Например, 31-годишната Шерон Брисбейн отбелязва: “Ние имаме 2-годишната дъщеря и това е чудесно да бъдеш майка! Това запълва живота ми с нов смисъл, но аз не смятам това за много секси”.

“Аз не усещам себе си като «апетитното мамче», а по-скоро обратното. Чувствам се виновна и ние отбягваме да говорим за това. След като прекарвам цял ден с дъщеричката си и приготвям вечерята, най-последното нещо за което мисля е как да угаждам на мъжа си в леглото. В дните, когато работя, след седем вечерта очите ми направо се затварят” – добавя Шерон.

Сексологът Лауре Берман отбелязва, че няма нищо странно в това, че след раждането на децата сексуалния живот минава на втория план. Пиковете и паденията стават във всеки отношения и е важно да не се допусне рутината в сексуалния живот да стане норма. Удовлетворяващите и двамата партньори сексуални отношения са един от най-важните аспекти на здрав брак, отбелязва експертът.

Източник: http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,23459453-23272,00.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар