неделя, 22 февруари 2009 г.

На коя държава е този флаг?


Започнах да блогвам на 22 декември 2008г. Съвсем нова съм. И до сега съм във фазата на налучкване. Като чета постовете в http://svejo.net/ си харесвам нещица от тук от там. Признавам си, че програмата wodgets взаимствах от http://joropentagram.blogspot.com/, който следи моя блог и ми е приятел / надявам се, че не ми се сърди/. Инсталирах си часовник и ви разказах как . Също на 20 януари 2009г. си инсталирах брояч на флаговете и пак ви разказах как / .
Преди няколко минути отворих брояча на флагове и видях този флаг. До момента /22.02.2009г./ моят блог е посещаван от хора от 82 държави. Всяка нова държава изживявам отново. Чета всичко за нея от гледна точка на науката "география". Ровя се в net пространството и. Но всеки флаг беше придружен от име на държавата или територията - те са общо 215. Само този флаг не е придружен с някакво име. Е, сега вече знам. А вие знаете ли?
За да не ми се сърдите, обещавам да разкажа - ако ви интересува и ако нямате време сами да потърсите.
За извинение, чийте това:


Николо Паганини, Капричио 5

3 коментара:

  1. Има връзка с рицарството но не е! Разбрах хумора.

    ОтговорИзтриване
  2. Това същество е символ на Сицилия, област на Италия, остров в долния край на "ботуша". Рисуват го навсякъде, част е и от герба на Палермо (областният град). Не помня как се казваше това божество. Ти сигурна ли си, че е герб на държава, а не на областта Сицилия?

    ОтговорИзтриване