вторник, 31 март 2009 г.

Мъжете се страхуват от красавициОще от 50-те години насам, от Мерилин Монро, Бриджит Бардо, Р.Шнайдер (а преди това Грета Гарбо, Джуди Гарланд) и много други, големите красавици, обожавани от цели поколения мъже, са в повечето случаи нещастни в любовта и браковете си,самотни и недоволни

На пръв поглед им е лесно на хубавиците: те имат поначало предимство при кандидатстване за нещо (работа, конкурс), само че след това с двойно по-големи усилия трябва да доказват качествата и квалификацията си. Учените дори са установили, че хубавките служителки получават с около 10 % по-добро заплащане от не тъй привлекателните си колежки.

Но изследванията на психолозите категорично сочат, че когато става дума за партньорство и любовно (семейно) щастие, красавиците са наистина ощетени.

Институтът за проучване на общественото мнение в Мюнхен, Германия, е положил на точен анализ мъките и неволите на красивите жени.
Изследването довело до потискащи резултати: хубавата жена може да се радва, ако изобщо си намери някого.
68 % от всички натрапчиво привлекателни, фрапантни жени имат големи трудности да изградят и поддържат една сериозна и дълготрайна връзка с мъжете.
85% от анкетираните мъже имат задръжки и комплекси в контактите с красиви жени и не смеят дори да ги заговарят, чувстват се грозни и неуверени в себе си пред такива хубавици.
И най-лошото:
40 % от мъжете смятат, че при близък контакт красавиците са значително по-скучни от другите, по-обикновените жени.
Също 40 % от мъжете твърдят, че красавиците нямат истинско еротично излъчване те са вдървени, суетни, изкуствени и повърхностни.

Хубостта наистина насърчава мъжката фантазия, но страстното желание е извънредно кратко. По-обикновените и на пръв поглед по-невзрачни жени навсякъде биват смятани за по-добри любовници, защото не разчитат на външността, а на любовното изкуство.

Или както казва немският психолог Х. Ертъл: „Красивите жени само в единични редки случаи владеят изкуството да съблазняват."
Той обаче констатирал, че хубавиците са по-амбициозни (61 % от анкетираните мъже мислят така), а Рита Фриймън, американска психоложка, обяснява това със стремежа им да компенсират външността си и да докажат, че имат истинска стойност.

Какви са границите на красотата, желани и поносими за мъжете (идеалността винаги ги плаши!)? Ето резултати от проучванията на споменатите психолози.

Жените мислят, че мъжете харесват

Тегло: 53кг
Ръст: 1,79м
Голям бюст
Слаба, мускулеста фигура
Малко, стегнато дупе
Кожа без бръчки
Сини очи
Дълги руси коси
Чувствени, червени устни
Дълги лакирани нокти
Минипола, обувки с токове
Поддържана, накъдрена грива
Тесен ханш, не изразен


Мъжете в действителност харесват

Тегло 57 кг
Ръст 1,62 м
Среден бюст
Закръглена, пропорционална фигура
Закръглен, стегнат задник
Естествена кожа, без грим
Цвят на очите: без значение
Цвят на косите: без значение, средно дълга до дълга коса
Само не червено червило!
Къси, поддържани нокти
Само не джинси и в никакъв случай обувки с платформа! Бяло бельо с дантели
Фризура без лакове и спрейове
Ханш!!!

А сега се замислете на кого предпочитате да се харесвате - на себе си и на жените или на мъжа (мъжете) до себе си?
И тогава не насилвайте тялото си, като му поставяте химерни задачи, които не са му възможни по рождение.

Източник: http://rozali.com

1 коментар:

  1. За първи път от тридесетина години насам да срещна жена с правилна ориентация.Поздрави за поста.

    ОтговорИзтриване