вторник, 17 март 2009 г.

Най-секси танци

Още в древността се смятало, че с танца може да се общува с божествата. Танцът е израз на най-дълбоката страст и вяра на човека. Посланието е без думи, но не може да не бъде разбрано – и внимавайте в ритъма.

Танго

Възбуждащ фактор: Много изискани и силни хора, които са на ръба на лудостта.

Движенията: Страстта и нейното сдържане се разиграва отново и отново в кръчмите на Буенос Айрес през ХІХ век. Тангото заменя срамежливия валс – телата, краката и ръцете вече са преплетени в буйно сменящ се ритъм.






Фламенко
Възбуждащ фактор: Подобно на последните капки риоха, капещи върху езика ви.

Движенията: Този танц се ражда сред преследваните в Андалусия цигани. Фламенкото е смес от желание, борба, болка и страст. Извивките на роклите, яростните движения и викове – всяко едно от тях събужда кръвта.




О-те-а
Възбуждащ фактор: Подобно на моделите от платната на Гоген.

Движенията: През ХІХ век британските мисионери забраняват всички местни танци в Таити. За всеобщо щастие о-те-а се завръща в началото на ХХ век. Мислете за него като за хавайската хула, но на забързани обороти. Бързото барабанене, украшенията и чувствените полинезийки. Мъжете се движат още по разпалено и бързо и носят още по-малко дрехи.






Канкан

Възбуждащ фактор: Като зрели ягоди, потопени в Grand Marnier и подпалени

Движенията: Не е съвпадение, че „канкан“ означава „скандал“. Този прочут танц се ражда в локалите на Париж и показва неприлично облечени жени които танцуват, въртят се, вдигат поли и крака – и много от тях правят истински кариери като куртизанки.



Следва продължение.
По идея на: http://www.millionaire.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар