петък, 20 февруари 2009 г.

Загадката на мъжката красота


Загадката на мъжката красота бе разкрита от британски учени: тя зависи от разстоянието между веждите и горната устна. До този извод е стигнал екип учени от изследователската палеонтологична лаборатория на Музея на естествената история на Лондон. Именно лицето, а не нещо друго в течение на историческото развитие на човека е обезпечило преимуществото на определен тип хора, смятат учените.

След подробното проучване на тенденциите във физическата еволюция на човека учените установили, че с предимство от гледна точка на жените се ползват онези индивиди от мъжки пол, които имат по-късо разстояние между веждите и горната устна. Това съотношение се явява ключов фактор в определен външен вид на мъжа- челюстите изглеждат по-мощни, бузите- по-широки, а веждите са ярко изразени.

В ход е намаляване на дължината на предните зъби. Такова мъжко лице, смятат учените, внушава на жените в продължение на стотици хиляди години повече увереност в характера на спътника. В резултат съвременната жена инстинктивно търси мъж, чието лице отговаря на “еволюционния еталон”.

В музея са изследвали 68 мъжки и 53 женски черепа, колкото по-малко е споменатото разстояние, толкова по-мъжествен изглежда човекът. Според учените, едва ли може да се обясни защо с еволюцията мъжките лица са станали по-къси и по-широки, единственото обяснение е ,че така жените ги харесват повече.

Според учените, еволюционният еталон в най-голяма степен сред познатите лица съответства на актьора Уил Смит, в списъка са още Джъстин Тимбърлейк, Брад Пит, Дейвид Бекъм, Джони Деп.

4 коментара:

  1. Be tiq u4eni 6to ne har4at parite si za ne6to po-sy6testveno.

    ОтговорИзтриване
  2. според мен е важна тръпката...кой ти мисли за разстоянието между веждите и т.н.

    ОтговорИзтриване
  3. Става дума за подсъзнателни причини. Ти иначе може да си мислиш, че е тръпка, но какво поражда тръпката, за това говорят хората.

    ОтговорИзтриване
  4. Жустин пък къде са го сложили при мъжете...

    ОтговорИзтриване